Sisteme de management integrate

Solicită ofertă
de certificare

031.108.96.53

office@rigcert.ro

 

Datorita nevoii crescande din partea organizatiilor pentru a implementa si certifica doua sau mai multe standarde de sistem de management simultan, au fost facute eforturi pentru a alinia structura si cerintele majoritatii standardelor de sistem de management in asa fel incat integrarea sa fie facilitata.

 

RIGCERT ofera servicii de audit si certificare sisteme de management integrate (ex. ISO 9001 – ISO 14001 sau ISO 9001 – ISO 14001 – OHSAS 18001), astfel efortul si costurile pentru organizatia dvs. fiind diminuate comparativ cu situatia obtinerii certificarilor in mod individual.

Sisteme de management integrate

Standardele de sistem de management au inclus dintotdeauna o serie de cerinte comune –existenta unei documentatii, realizarea de audituri interne si analize de management, identificarea neconformitatilor si tratarea acestora prin corectii si actiuni corrective; printre altele.

Aceste elemente comune erau utilizate ca si baza pentru integrare dar, terminologia, structura si cerintele diferite faceau de multe ori acest demers dificil.

ISO a dezvoltat, ca si raspuns la aceasta problema, Anexa SL care stabileste structura pentru toate standardele de sistem de management ce sunt elaborate la nivelul Organizatiei Internationale de Standardizare. Aceasta structura se aplica atat standardelor ISO cat si PAS (Specificatiilor Public Disponibile) si TS (Specificatiilor Tehnice). Noile versiuni ale ISO 9001 si ISO 14001 de exemplu urmeaza aceasta structura, la fel ca si ISO/IEC 27001 sau ISO 22301.

In acelasi timp pentru a sustine organizatiile in efortul de integrare a sistemelor de management un alt document denumit PAS 99, si publicat de catre BSI (British Standard Institution) este disponibil. Acesta serveste ca si ghid pentru integrarea cerintelor a doua sau mai multe standarde de sistem de management.

Audit si certificare sisteme integrate

Integrarea sistemelor de management ofera avantaje atat in faza de implementare (prin realizarea unei documentatii unitare care sa trateze cerinte similare a doua sau mai multe standarde) cat si in administrarea ulterioara.

Auditarea unui sistem integrat se poate realiza prin audit combinat conducand astfel la un efort mai redus din partea organizatiei.

Ulterior auditarii cu succes a unui sistem integrat se va obtine certificarea in conformitate cu toate standardele ce fac obiectul integrarii.

 

Daca te intereseaza o oferta de certificare sistem integrat completeaza formularul de mai jos si trimite-ni-l sau scrie-ne la office@rigcert.ro.

Cerere de oferta certificare

 

Care sunt elementele componente ale ciclului P-D-C-A?
Ce înseamnă o cerință declarată neaplicabilă conform ISO 9001:2015?
Care dintre următoarele acțiuni pot fi considerate activități post-livrare conform ISO 9001:2015?
Care este frecvența solicitată de ISO 9001:2015 pentru realizarea auditurilor interne?
Care dintre următoarele afirmații este adevărată?

1. Care este relația între aspecte de mediu și impacturi asupra mediului?
2. Care afirmație este adevărată conform ISO 14001:2015?
3. Acțiunea corectivă este?
4. Conform ISO 14001:2015 obligațiile de conformare se referă la
5. Pentru determinarea aspectelor de mediu ciclul de viață al unui produs poate include etape precum:

1. Politica în domeniul sănătății și securității ocupaționale
2. Ce reprezintă un “near-miss”?
2. OHSAS 18001 solicită:
4. Care dintre următoarele afirmații este falsă?
5. Conform OHSAS 18001 sănătatea și securitatea vizitatorilor la locul de muncă este în responsabilitatea organizației?

1. Ce reprezintă declarația de aplicabilitate?
2. În situația în care aceeași persoană este responsabilă atât pentru inițierea cât și pentru aprobarea unor tranzacții ce control de securitatea informației este încalcat?
3. În situația în care subcontractează dezvoltarea de software organizația are responsabilitatea de a monitoriza activitatea subcontractanților sub aspectul securității informației?
4. Decizia de a accepta un risc de securitatea informației este o opțiune posibilă de tratare?
5. La ce se referă principiul independenței în cazul auditurilor interne?