ISO 50001. Managementul energiei

Solicită ofertă
de certificare

031.108.96.53

office@rigcert.ro

ISO 50001 stabileste cerintele pentru un sistem de management al energiei si poate fi utilizat de catre orice organizatie ce doreste sa-si imbunatateasca performanta utilizarii energiei prin reducerea consumurilor si implicit a costurilor.

 

RIGCERT ofera servicii de certificare ISO 50001 ce va ajuta sa va imbunatatiti performanta energetica si sa demonstrati angajamentul dumneavoastra pentru reducerea consumurilor de energie.

Managementul energiei

Energia este o resursa critica pentru multe organizatii si deseori reprezinta un cost semnificativ atat pentru acestea cat si pentru mediu.

Consumul de energie la nivel mondial este in crestere, s-a dublat in ultimii 40 de ani, iar previziunile vorbesc despre o crestere cu pana la 30% pana in 2030.

In acelasi timp productia si consumul de energie sunt responsabile pentru aproximativ 2/3 din emisiile de gaze cu efect de sera, ce reprezinta principala sursa a schimbarilor climatice.

Sporirea eficientei utilizarii energiei aduce beneficii atat organizatiei ce aplica masurile, cat si comunitatii din care face parte. Costuri reduse, conservarea resurselor naturale limitate si combaterea schimbarilor climatice sunt printre cele mai evidente beneficii.

Standardul ISO 50001

ISO 50001 a fost creat cu scopul de a sustine organizatiile in dezvoltarea unui sistem de management ca instrument pentru reducerea consumurilor de energie si prin urmare a costurilor aferente si a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Standardul ISO 50001 se concentreaza pe o serie de aspecte printre care realizarea unei analize energetice, stabilirea unui nivel de energie de referinta si definirea unor indicatori pentru monitorizarea si masurarea performantei energetice.

ISO 50001 solicita organizatiilor sa demonstreze in mod constant ca si-au imbunatatit performanta energetica, dar ofera libertate in definirea tintelor si a actiunilor pentru atingerea acestora. Un obiectiv al sistemului de management al energiei este stimularea organizatiilor in a gasi modalitati de identificare a oportunitatilor de reducere a consumurilor de energie inclusiv prin implicarea personalului in acest proces.

Certificarea ISO 50001

ISO 50001 este aplicabil organizatiilor de orice dimensiune, indiferent de activitate, care intentioneaza sa utilizeze energia mai eficient, sa reduca costurile, sa gaseasca alternative pentru combustibilii fosili dar si sa isi imbunatateasca reputatia prin demonstrarea unei conduite responsabile.

Certificarea reprezinta confirmarea oficiala a angajamentului si eforturilor unei organizatii in directia eficientizarii consumurilor de energie si imbunatatirii performantei energetice.

ISO 50001 poate fi implementat si certificat independent sau integrat cu alte standarde, ISO 9001 si ISO 14001 fiind cele mai populare alegeri.

 

Daca te intereseaza aceasta certificare sau vrei sa afli mai multe informatii completeaza formularul de mai jos sau scrie-ne la office@rigcert.ro.

Curs online ISO 50001. Sistem de management al energiei

Cerere de oferta certificare

Care sunt elementele componente ale ciclului P-D-C-A?
Ce înseamnă o cerință declarată neaplicabilă conform ISO 9001:2015?
Care dintre următoarele acțiuni pot fi considerate activități post-livrare conform ISO 9001:2015?
Care este frecvența solicitată de ISO 9001:2015 pentru realizarea auditurilor interne?
Care dintre următoarele afirmații este adevărată?

1. Care este relația între aspecte de mediu și impacturi asupra mediului?
2. Care afirmație este adevărată conform ISO 14001:2015?
3. Acțiunea corectivă este?
4. Conform ISO 14001:2015 obligațiile de conformare se referă la
5. Pentru determinarea aspectelor de mediu ciclul de viață al unui produs poate include etape precum:

1. Politica în domeniul sănătății și securității ocupaționale
2. Ce reprezintă un “near-miss”?
2. OHSAS 18001 solicită:
4. Care dintre următoarele afirmații este falsă?
5. Conform OHSAS 18001 sănătatea și securitatea vizitatorilor la locul de muncă este în responsabilitatea organizației?

1. Ce reprezintă declarația de aplicabilitate?
2. În situația în care aceeași persoană este responsabilă atât pentru inițierea cât și pentru aprobarea unor tranzacții ce control de securitatea informației este încalcat?
3. În situația în care subcontractează dezvoltarea de software organizația are responsabilitatea de a monitoriza activitatea subcontractanților sub aspectul securității informației?
4. Decizia de a accepta un risc de securitatea informației este o opțiune posibilă de tratare?
5. La ce se referă principiul independenței în cazul auditurilor interne?