ISO 39001. Managementul siguranței rutiere

Solicită ofertă
de certificare

031.108.96.53

office@rigcert.ro

ISO 39001 defineste cerintele pentru un sistem de management al sigurantei traficului rutier.
Este aplicabil oricarei organizatii ce interactioneaza cu infrastructura rutiera.

RIGCERT ofera servicii de certificare ISO 39001 ce va ajuta sa sa demonstrati angajamentul dumneavoastra pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Siguranta traficului rutier

Siguranta traficului rutier a devenit o problema extrem de delicata in ultimii ani avand in vedere ca cifra estimata a deceselor cauzate de accidente rutiere se situeaza in jurul a 1,3 milioane anual la nivel mondial, iar cea a persoanelor ranite este estimata la peste 20 de milioane. Mai mult decat atat, exista studii conform carora accidentele rutiere reprezinta principala cauza de mortalitate in grupa de varsta 10-24 de ani (sursa: the Lancet). Fara o interventie eficienta se estimeaza ca in urmatorii ani aceste cifre vor creste constant.

 

Astfel un prim raspuns a venit in 2011 cand Natiunile Unite au adoptat rezolutia A/RES/64/255 declarand perioada 2011-2020 ca fiind Decada de actiune pentru siguranta rutiera, cu scopul de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere la nivel mondial.

Standardul ISO 39001

In 2012, ISO a publicat standardul ISO 39001 (Sisteme de management al sigurantei traficului rutier – Cerinte cu ghid de utilizare) avand scopul de a sustine organizatiile sa implementeze masuri in scopul de a reduce accidentele rutiere si urmarile acestora.

Experti din 40 de tari au participat la elaborarea acestui standard impreuna cu reprezentanti ai unor organizatii internationale precum European Transport Safety Council (ETSC), Organizatia Mondiala a Sanatatii sau Banca Mondiala.

Standardul include cerinte ce sunt bazate pe experienta internationala si care pot fi utilizate de catre orice organizatie privata sau din sectorul public care utilizeaza, proiecteaza sau reglementeaza infrastructura rutiera. Standardul se refera printre altele la o serie de aspecte vitale pentru siguranta rutiera precum viteza, starea tehnica a autovehiculelor sau conditia fizica a soferilor.

Certificarea ISO 39001

ISO 39001 poate fi implementat si certificat in mod independent sau integrat cu alte standard de sistem de management precum ISO 9001 sau OHSAS 18001 de exemplu.

Certificarea este o confirmare a angajamentului demonstrat pentru a evita accidentele si a reduce consecientele acestora.

Daca te intereseaza aceasta certificare completeaza formularul de mai jos si trimite-ni-l. Sau scrie-ne la office@rigcert.ro

Cerere de oferta certificare

 

Care sunt elementele componente ale ciclului P-D-C-A?
Ce înseamnă o cerință declarată neaplicabilă conform ISO 9001:2015?
Care dintre următoarele acțiuni pot fi considerate activități post-livrare conform ISO 9001:2015?
Care este frecvența solicitată de ISO 9001:2015 pentru realizarea auditurilor interne?
Care dintre următoarele afirmații este adevărată?

1. Care este relația între aspecte de mediu și impacturi asupra mediului?
2. Care afirmație este adevărată conform ISO 14001:2015?
3. Acțiunea corectivă este?
4. Conform ISO 14001:2015 obligațiile de conformare se referă la
5. Pentru determinarea aspectelor de mediu ciclul de viață al unui produs poate include etape precum:

1. Politica în domeniul sănătății și securității ocupaționale
2. Ce reprezintă un “near-miss”?
2. OHSAS 18001 solicită:
4. Care dintre următoarele afirmații este falsă?
5. Conform OHSAS 18001 sănătatea și securitatea vizitatorilor la locul de muncă este în responsabilitatea organizației?

1. Ce reprezintă declarația de aplicabilitate?
2. În situația în care aceeași persoană este responsabilă atât pentru inițierea cât și pentru aprobarea unor tranzacții ce control de securitatea informației este încalcat?
3. În situația în care subcontractează dezvoltarea de software organizația are responsabilitatea de a monitoriza activitatea subcontractanților sub aspectul securității informației?
4. Decizia de a accepta un risc de securitatea informației este o opțiune posibilă de tratare?
5. La ce se referă principiul independenței în cazul auditurilor interne?