ISO 37001. Management anti-mită

Solicită ofertă
de certificare

031.108.96.53

office@rigcert.ro

ISO 37001 este standardul international ce defineste cerintele pentru un sistem de management anti-mită.

Standardul poate fi utilizat de catre orice organizatie din sectorul public, din cel privat, sau de catre organizatii fara scop lucrativ, pentru a stabili masuri rezonabile de detectare si combatere a actelor de coruptie.

 

RIGCERT ofera servicii de certificare ISO 37001 ce va ajuta sa intelegeti riscurile de coruptie si va demonstrati angajamentul pentru prevenirea si combaterea acestui fenomen.

De ce un standard despre anti-coruptie?

Asa cum stim cu totii coruptia sta in calea dezvoltarii societatii, erodeaza justitia, distorsioneaza concurenta, creste costurile afacerilor, diminueaza calitatea bunurilor si serviciilor, diminueaza increderea in institutii, poate conduce la pierderi de vieti omenesti si distrugeri de bunuri materiale.

Guvernele si institutiile au facut progrese in lupta impotriva coruptiei, atat prin masuri la nivel intern cat si prin acorduri internationale, dar legislatia singura nu este suficienta.

In 2016 ISO a publicat standardul ISO 37001 pentru a fi utilizat de catre orice organizatie, indiferent de dimensiune si sector de activitate in stabilirea de masuri rezonabile, concepute pentru a preveni, a detecta si a lupta impotriva coruptiei.

E vorba deci despre un angajament voluntar asumat de catre organizatie spre a combate coruptia generata de catre personalul sau partenerii ce actioneaza in numele sau dar si actele de coruptie la care poate fi supusa organizatia.

Certificarea ISO 37001

Desi conformitatea cu acest standard nu poate elimina definitiv riscurile legate de coruptie, o asemenea certificare confirma ca exista evaluari de risc, controale (atat financiare cat si nefinanciare), un angajament demonstrat, resurse alocate si sisteme de investigare si monitorizare pentru a da asigurari ca riscurile legate de coruptie sunt controlate si tratate.

Certificarea ISO 37001 confirma deschiderea organizatiei spre a fi evaluata extern in ceea ce priveste acest aspect sensibil dar si preocuparea de a implementa controale ale partenerilor si furnizorilor sai.

Sistemul de management anti-mită poate fi implementat si certificat ca sistem de sine statator sau poate fi integrat intr-un sistem de management deja existent (ex. ISO 9001).

 

Te intereseaza acesta certificare? Vrei sa afli mai multe informatii? Completeaza formularul de mai jos sau scrie-ne la office@rigcert.ro

Cerere de oferta certificare

 

Care sunt elementele componente ale ciclului P-D-C-A?
Ce înseamnă o cerință declarată neaplicabilă conform ISO 9001:2015?
Care dintre următoarele acțiuni pot fi considerate activități post-livrare conform ISO 9001:2015?
Care este frecvența solicitată de ISO 9001:2015 pentru realizarea auditurilor interne?
Care dintre următoarele afirmații este adevărată?

1. Care este relația între aspecte de mediu și impacturi asupra mediului?
2. Care afirmație este adevărată conform ISO 14001:2015?
3. Acțiunea corectivă este?
4. Conform ISO 14001:2015 obligațiile de conformare se referă la
5. Pentru determinarea aspectelor de mediu ciclul de viață al unui produs poate include etape precum:

1. Politica în domeniul sănătății și securității ocupaționale
2. Ce reprezintă un “near-miss”?
2. OHSAS 18001 solicită:
4. Care dintre următoarele afirmații este falsă?
5. Conform OHSAS 18001 sănătatea și securitatea vizitatorilor la locul de muncă este în responsabilitatea organizației?

1. Ce reprezintă declarația de aplicabilitate?
2. În situația în care aceeași persoană este responsabilă atât pentru inițierea cât și pentru aprobarea unor tranzacții ce control de securitatea informației este încalcat?
3. În situația în care subcontractează dezvoltarea de software organizația are responsabilitatea de a monitoriza activitatea subcontractanților sub aspectul securității informației?
4. Decizia de a accepta un risc de securitatea informației este o opțiune posibilă de tratare?
5. La ce se referă principiul independenței în cazul auditurilor interne?