Cine suntem noi?

RIGCERT este un organism de certificare acreditat, cu birouri in Grecia, România, Italia și Albania, activ pe diverse piețe din Europa de sud și est.

Furnizăm servicii de audit, certificare și instruire în diverse discipline precum: managementul calității, protecția mediului, securitatea informației, managementul continuității, sănătatea și securitatea în muncă sau managementul siguranței traficului rutier, printre altele.

Serviciile pe care le oferim sunt destinate în general organizațiilor (companii private sau instituții publice), indiferent de domeniul de activitate sau structura lor.

Obiectivul nostru este da a ne ajuta clienții să-și demonstreze angajamentul de a respecta cerințe acceptate la nivel internațional într-un mediu economic aflat în continuă transformare.

Valoarea certificării este dată de nivelul de încredere pe care îl oferă publicului, astfel că este vital ca procesul de certificare să fie derulat în mod imparțial de personal competent. Politica noastră referitoare la imparțialitate este disponibilă aici.

Acreditările noastre confirmă faptul că deținem competența și resursele necesare pentru a realiza certificări credibile. 

Certificarile emise de organisme acreditate în regim IAF (International Accreditation Forum) sunt recunoscute oriunde în lume și confirmă respectarea unor cerințe ce se aplică peste tot la fel. 

Organismele de acreditare recunoscute în Uniunea Europeană se găsesc în această lista publicată pe siteul European Accreditation, entitatea desemnată de către Comisia Europeană să creeze un sistem de recunoaștere reciprocă a certificărilor în UE.

Regulamentul European 765 din 2008, preluat în legislația din România prin Ordonanța Guvernului 23 din 2009, reglementează activitatea de acreditare și condițiile în care organismele de certificare din țara noastră pot furniza certificări acreditate ce se bucura de recunoaștere (de exemplu din partea autorităților).

Organismele de acreditare membre IAF (strucutura ce reunește toate entitățile de acreditare recunoscute din lume) se găsesc în această listă, împreună cu țările de unde provin. 

Așa-zise organisme de acreditare precum UAS, IMAB sau Global Accreditation sunt de fapt niste încercări de a păcăli publicul, nerecunoscute de către niciun stat sau structură regională, care se folosesc de confuzie (cazul UAS ale carui nume si siglă copiază pe cele ale UKAS – United Kingdom Accreditation Service) sau de denumiri pompoase (cazul Global Accreditation).

Procesul de certificare

în câțiva pași simpli
01.

Solicitare și analiză

Ne furnizați câteva informații aici despre certificarile ce vă interesează, domeniul de activitate și specificul organizației. Analizăm și transmitem o ofertă.

02.

Contractarea

Dacă sunteți de acord cu oferta, semnăm contractul de certificare și planificăm auditul de comun acord, în funcție de necesitățile dumneavoastră.

03.

Auditul de certificare

Nu putem certifica ceva despre care nu știm nimc.

Nu există certificare fără un audit.

Auditul nu este o inspecție, ci un prilej de a găsi oportunități de îmbunătățire.

04.

Obținerea certificării

Certificarea se acordă în baza concluziilor favorabile ale auditului. Certificările sunt valabile 3 ani, dar cu audituri de supraveghere anuale. 

Certificări recunoscute peste tot
De ce să lucrezi cu noi?
Certificări recunoscute, acreditate

Oferim servicii de certificare acreditată în regim IAF (International Accreditation Forum), acceptate de către orice instituție sau partener din România, din Europa, sau de oriunde altundeva.

Operativitate

Știm că în multe cazuri certificarea este necesară într-un anumit context și... probabil repede. Facem tot ce putem pentru a ne adapta solicitărilor.

Tarife competitive

Prețul certificării este un element important în alegerea furnizorului și urmărim să oferim tarife competitive ținând cont de specificul fiecărui client.

Suport

De multe ori clienții noștri revin cu solicitări suplimentare pentru diverse alte scheme de certificare sau servicii conexe.

Clienții noștri
Suntem mândri că le-am stat alături în certificarea sistemelor de management!
Avem nevoie de câteva informații
pentru a vă putea face o ofertă corespunzătoare

Vă rugăm completați chestionarul cu informațiile solicitate și veți primi oferta noastră la adresa de email comunicată