Trecem printr-o perioadă dficilă; este o situație cu care nu ne-am mai confruntat…

Mulți dintre clienții noștri sunt afectați serios de pandemia de coronavirus, distanțarea socială este obligatorie pentru a opri răspândirea virusului și în aceste condiții este aproape imposibil a continua activitățile de audit conform planificărilor.

Având în vedere Declarația IAF din 4 Martie 2020documentul IAF ID 3:2011 (IAF Informative Document For Management of Extraordinary Events or Circumstances Affecting ABs, CABs and Certified Organizations) și documentul IAF MD 4:2018 (Mandatory Document for the Use of Information and Communication Technology (ICT) for Auditing/Assessment Purposes) dorim să vă informăm că:

– auditurile de supraveghere pot fi amânate pentru o perioadă de 6 luni, dacă ele nu pot avea loc conform planificării datorită pandemiei de coronavirus;

– în situația în care auditurile de recertificare nu pot fi realizate datorită pandemiei de coronavirus, ele pot fi amânate pentru o perioadă de maximum 6 lunivalabilitatea certificării fiind extinsă de către RIGCERT.

Dacă este posibil, utilizăm tehnologia pentru a realiza audituri la distanță în această perioadă. Fezabilitatea acestei opțiuni o vom analiza și agrea pentru fiecare audit în parte, în funcție de specificul organizației auditate și a activităților sale.

Auditurile la distanță sunt o soluție temporară și nu se aplică pentru audituri de certificare inițială.

Condițiile se pot schimba și, dacă este cazul, vom modifica această politică în consecință. Dacă aveți întrebări vă rog trasmiteți-le prin email la office@rigcert.org.

Până atunci #stămacasă!