ISO  a publicat recent un document (ISO/PAS 45005) ce furnizează linii directoare pentru managementul riscurilor asociate pandemiei de COVID-19 cu scopul de a proteja sănătatea muncitorilor și a celorlalte părți interesate (ex. vizitatori sau public).

Această specificație poate fi utilizată de către orice organizație, indiferent de dimensiunea acesteia sau de sectorul său de activitate. Se adresează deopotrivă acelor organizații care au operat fără întrerupere în perioada scursă de la începutul pandemiei, organizațiilor care repornesc activitatea în urma unei întreurperi totale sau parțiale datorate pandemiei, precum și organizațiilor nou înființate care încep să lucreze în această perioadă.

Liniile directoare din acest document se referă la aspecte precum: locațiile fizice ale organizației, lucrul de acasă, gestionarea cazurilor suspecte sau confirmate de COVID-19, testarea, urmărirea și carantinarea, sănătatea mentală și bună starea muncitorilor în acestă perioadă, igiena sau utilizarea echipamentului individual de protecție, a măștilor și vizierelor.

Standardul este gratis pentru vizualizare pe siteul ISO, in limba engleză. Acesta este linkul: ISO/PAS 45005