Responsabilitate socială

Solicită ofertă
de certificare

031.108.96.53

office@rigcert.ro

Responsabilitatea sociala este conceptul care solicita organizatiilor sa se implice activ in viata comunitatilor locale, sa isi asume obligatiile de ordin social si sa dezvolte o relatie de cooperare cu societatea. Exista o presiune crescanda in intreaga lume pentru un comportament responsabil al organizatiilor, iar implicarea in binele comunitatii devine un indicator de performanta.

 

RIGCERT ofera servicii de audit si certificare a modului in care organizatia dumneavoastra respecta cerintele de responsabilitate sociala ajutandu-va sa demonstrati contributia la o dezvoltare durabila a comunitatii.

Certificarea responsabilitatii sociale

Pentru a opera in maniera responsabila o oragnizatie trebuie sa actionize etic si transparent si sa contribuie la sanatatea si bunastarea societatii. Scopul general este de a creste increderea partilor interesate, de a imbunatati relatiile publice, de a reduce riscurile de neconformare legala si, pe termen lung de a-si imbunatati profiturile si imaginea pe piata.

Exista un numar de standard si scheme de certificare referitoare la responsabilitatea sociala precum ISO 26000 de exemplu (care insa nu este menit pentru a fi utilizat pentru certificare asa cum scrie aici) sau SA 8000 (o schema privata ce apartine Social Accountability International).

Majoritatea schemelor si standardelor ce se refera la responsabilitate sociala trateaza o serie de elemente comune precum: practicile de munca, prevenirea muncii copiilor si a muncii fortate; sanatatea si securitatea ocupationala; prevenirea discriminarii; respectarea drepturilor culturale si sociale; implicarea in protejarea mediului sau promovarea practicilor comerciale echitabile.

RIGCERT a dezvoltat un sistem propriu de evaluare a implementarii principiilor legate de responsabilitatea sociala integrate in cadrul unui sistem de management.

Pentru informatii suplimentare legate de certificare in domeniul responsabilitatii sociale contactati-ne la office@rigcert.ro.

Cerere de oferta certificare

 

Care sunt elementele componente ale ciclului P-D-C-A?
Ce înseamnă o cerință declarată neaplicabilă conform ISO 9001:2015?
Care dintre următoarele acțiuni pot fi considerate activități post-livrare conform ISO 9001:2015?
Care este frecvența solicitată de ISO 9001:2015 pentru realizarea auditurilor interne?
Care dintre următoarele afirmații este adevărată?

1. Care este relația între aspecte de mediu și impacturi asupra mediului?
2. Care afirmație este adevărată conform ISO 14001:2015?
3. Acțiunea corectivă este?
4. Conform ISO 14001:2015 obligațiile de conformare se referă la
5. Pentru determinarea aspectelor de mediu ciclul de viață al unui produs poate include etape precum:

1. Politica în domeniul sănătății și securității ocupaționale
2. Ce reprezintă un “near-miss”?
2. OHSAS 18001 solicită:
4. Care dintre următoarele afirmații este falsă?
5. Conform OHSAS 18001 sănătatea și securitatea vizitatorilor la locul de muncă este în responsabilitatea organizației?

1. Ce reprezintă declarația de aplicabilitate?
2. În situația în care aceeași persoană este responsabilă atât pentru inițierea cât și pentru aprobarea unor tranzacții ce control de securitatea informației este încalcat?
3. În situația în care subcontractează dezvoltarea de software organizația are responsabilitatea de a monitoriza activitatea subcontractanților sub aspectul securității informației?
4. Decizia de a accepta un risc de securitatea informației este o opțiune posibilă de tratare?
5. La ce se referă principiul independenței în cazul auditurilor interne?